Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor ons belangrijk als bedrijf zijnde. Hierin doen wij ons uiterste best onze verantwoordelijkheden te nemen om onze voetafdruk op het milieu zo klein mogelijk te houden. Lees op deze pagina meer over onze maatregelen. We hopen dat jij met ons meedoet en nadenkt over hoe jij je steentje kan bijdragen. 

Hergebruik van dozen

Als winkel en online shop krijgen wij veel dozen binnen en versturen wij veel dozen. Dit gaat om duizenden dozen per jaar. Bij veel bedrijven wordt een doos na 1x gebruikt te zijn weer weggegooid. Terwijl deze vaak nog goed zijn. Door de doos vaker te gebruiken besparen we productie en recyclingkosten en de energie die hiervoor gebruikt wordt. De gemiddelde doos kan 3-4 gebruikt worden voor verzending voor zij hun stevigheid verliezen. Wij maken een selectie van dozen die wij kunnen hergebruiken. Zo kan het zijn dat jouw online bestelling in een andere doos binnenkomt dan je misschien zou verwachten. 

Recycling van plastic en piepschuim

Wij doen ons uiterste best om steeds minder plastic verpakkingsmaterialen te versturen. Zo gebruiken wij hoofdzakelijk opvulmaterialen van papier in onze pakketten. Onnodig plastic verwijderen wij alvast. Als bedrijf verzamelen wij zelf zoveel mogelijk plastic en piepschuim afval in voor recycling. Dit wordt gebruikt om isolatiemateriaal van te maken. Zo gaat er weinig verloren en werken we aan een circulaire economie.

Duurzaamheid van producten

Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit van onze producten. Hoewel niet alle materialen die gebruikt worden in tuinmeubelen en kampeerartikelen duurzaam zijn, wordt dit wel steeds beter. Producenten gebruiken vaker gerecycled plastic en bij hout wordt alleen duurzaam verkregen hout gebruikt. Onze selectie van producten zijn van gerenommeerde merken die bekend staan voor de lange levensduur van hun producten. Je zult in ons aanbod dan ook geen slechte kwaliteit verwerkte producten vinden. Daarnaast adviseren we onze klanten over het onderhoud van hun gekochte producten. En bieden we ook losse onderdelen voor reparatie of vervanging aan. Zo verzeker je jezelf dat je aankoop een lange levensduur heeft. Een duurzame investering. 

Retourkosten voor eigen rekening

Wij als bedrijf werken hard om duurzamer te worden. Wij willen de consument hiermee ook inspireren en dat zij met ons meedoen. In de wereld van online shopping zijn het grote bedrijven die gratis retourneren aanbieden. Iets wat vaak mogelijk gemaakt wordt door grote investeerders. Voor de meeste online shops kan dit echter niet uit. Wij snappen dat dit een aantrekkelijk aanbod is voor de consument. Natuurlijk willen wij als bedrijf ook groeien. Dat doen wij liever op een verantwoorde en bewuste manier. Met dit retourbeleid willen we onze klanten een bewustere keuze laten maken bij de aankoop van hun product. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, mocht er iets mis zijn met de bestelling dan raden we aan eerst contact te zoeken met onze klantenservice.

Zonnepanelen op het winkelpand 

Onze winkel in Leeuwarden heeft een groot dakoppervlak. Het is zonde om deze ruimte niet te gebruiken. In 2020 is deze compleet voorzien van een installatie met zonnepanelen. Zo wekken we niet alleen onze eigen stroom op, we leveren ook terug aan het energienetwerk. We blijven investeren in een groenere toekomst. 

Duurzaamheid van Ultiem Buitenleven