Over ons

Ultiem Buitenleven is begonnen als een kleine handelsonderneming in Leeuwarden in 1955. De toenmalige eigenaar Dhr. Bosma was een echte handelaar. Hij kocht vaak restpartijen uit het hele land. En soms waren die voordat ze in de winkel lagen, alweer verkocht. Onder de naam Mazzelshop kreeg de winkel dan ook wel de roem voor zijn campingspullen, speelgoed en koopjes.

En hoewel deze koopjes nog een lange adem hadden in de geschiedenis van het bedrijf. Was het buitenleven altijd een thema in het bestaan van het bedrijf. Zo werd dat in het oude pand aan het Vliet in Leeuwarden nog benadrukt toen de winkel bestond uit Mazzelshop en Tuinmeubelland. Naast het pand aan het Vliet, was meer dan 40 jaar terug een tweede winkel geopend de Planetenlaan 2. Naar de Mazzelshop ging je voornamelijk als je iets nodig had voor op de camping of opzoek was naar speelgoed. 

Overname

In 2005 nam Tabe Velink het bedrijf over. Inmiddels volledig gevestigd in het pand aan de Planetenlaan 2 in Leeuwarden begon het bedrijf verder te groeien. Met de namen Mazzelshop Camping Totaal en Mazz Tuinmeubelen groeide het bedrijf uit tot de grootste  tuinmeubelwinkel en kampeerwinkel van Fryslân. Door de jaren die volgden is het bedrijf zich steeds meer gaan concentreren op het uitbouwen van die status. Daarnaast groeide ook de jaarlijkse kerstshow uit tot een waar begrip in Leeuwarden en omgeving. De koopjes en speelgoed verdwenen uit het assortiment. De winkel werd stukje bij beetje verbouwd. En uiteindelijk kwam het punt waar besloten werd dat de naam met het bedrijf mee mocht groeien. 

Een nieuwe naam

Na 66 jaar werd er begin 2021 afscheid genomen van de naam Mazzelshop. Deze bleek toch vaak verwarring te geven bij wat de klant bij ons in de winkel kon verwachten. Ook de naam Mazz Tuinmeubelen werd vervangen. Samen gaan de winkels sindsdien verder onder de naam Ultiem Buitenleven. Een naam die staat voor wat wij willen bereiken. De ultieme buitenleven ervaring voor in de tuin en op de camping. Met kwalitatieve producten, goede service en vriendelijk personeel. 

Het huidige pand aan de Planetenlaan 2 met de oude naam