Retourneren

Je hebt je bestelling ontvangen en nu blijkt dat het product toch niet is wat je zoekt. Wellicht is het te groot of te klein, of heb je een andere reden. Je wilt je bestelling retour sturen. Dat is geen probleem. We leggen je hieronder uit wat je opties zijn. Ook wat je moet doen als je bestelling beschadigd is bij de verzending. 

Stappen retourzending

1. Print het retourformulier uit, vul deze in en stop deze in het pakket. 

2. Zorg ervoor dat het product/de bestelling in de originele verpakking teruggestuurd wordt. Verpak alles goed, eventuele schade aan het product kan op het retourbedrag in mindering gebracht worden. 

3. Breng het pakket naar een pakketservice, bij voorkeur DHL. Is het pakket langer dan één meter? Neem dan contact op met de klantenservice. Wij zorgen ervoor dat het pakket opgehaald wordt door DHL, je moet zelf het retourlabel regelen/betalen. Voor het ophalen is het van belang dat je thuis aanwezig bent op de afgesproken ophaaldag. 

Is je bestelling met zwaar transport geleverd? Neem dan contact op met de klantenservice. Dan kijken we naar de mogelijkheden. Ook hier zijn de retourkosten voor je eigen rekening.

Het retouradres is:

Ultiem Buitenleven
Planetenlaan 2 
8938AL Leeuwarden

4. Bewaar het verzendbewijs goed. Nu je pakket retour gestuurd is moet deze ook bij ons aankomen. Bewaar je verzendbewijs daarom goed. Mocht het pakket niet aankomen dan kun je in elk geval aantonen dat het verzonden is. 

5. Zodra je retour door ons is ontvangen, controleren wij deze. Bij eventuele schade aan het product of ontbreken van onderdelen kan dit op mindering gebracht worden in het te retourneren bedrag. Is je bestelling helemaal in orde door ons ontvangen? Dan storten wij binnen 14 dagen het totale bedrag van de retourzending terug (incl. eventuele verzendkosten mocht het om de gehele bestelling gaan). In het geval van achteraf betalen wordt de factuur aangepast of geannuleerd. Hierover krijg je dan van Klarna bericht. 

VOORWAARDEN EN VEELGESTELDE VRAGEN OVER RETOUREN

Mijn bestelling is beschadigd aangekomen, wat nu?

Is je bestelling beschadigd tijdens het verzenden? Maak direct foto’s van hoe je pakket is aangekomen. Stuur deze naar onze klantenservice. We gaan dan samen met je kijken naar een oplossing. Zonder foto’s en bij niet direct contact opnemen na ontvangst kunnen wij helaas weinig doen. 

Kan ik ook ruilen?

Je hebt een product besteld, en nu is het niet de goede maat. Dit kan gebeuren. In de winkel in Leeuwarden kun je deze kosteloos omruilen binnen 14 dagen na ontvangst. Neem je aankoopbewijs hiervoor mee. Mocht je niet in staat zijn naar onze winkel te komen. Dan volg je het normale retourproces. Je bestelt dan eenvoudig het juiste product opnieuw in onze shop. Zo hoef je ook niet te wachten tot je retour afgehandeld is.  

Ik wil mijn bestelling retour sturen

Je hebt na ontvangst van je pakket 14 dagen om je retour aan te melden. Na aanmelding van je retour moet deze binnen 14 dagen zijn ontvangen door ons. Je betaalt zelf de retourkosten. In de winkel mag je je retour gratis afleveren. Na ontvangst van je retour, controleren wij deze en storten we binnen 14 dagen je geld terug of annuleren je achteraf betaling. Lees hieronder de stappen van de retourzendig goed door. 

Deel van bestelling retour gestuurd, waardoor het aankoopbedrag onder de gratis verzendingsgrens van €100,- komt. 

Wij hanteren gratis verzending op bestellingen vanaf €100,- met uitzondering van producten die onder zwaar transport vallen. Mocht je een bestelling deels retour sturen en het bedrag komt hierdoor onder de €100,- dan behouden wij het recht om de verzendkosten alsnog in rekening te brengen en deze van het te retourneren bedrag aftrekken. De verzendkosten zijn standaard €5,95. De kosten van een retourzending draag jezelf.

Wanneer kan je een product niet retour sturen?

  • Je bestelling is langer dan 14 dagen geleden ontvangen en je hebt niet binnen die termijn je retour aangemeld.
  • Je hebt je retour aangemeld, maar niet binnen 14 dagen na aanmelding retour gestuurd. 
  • Artikelen waarvan de verzegeling is verbroken of waar product kaartjes van verwijderd zijn. 
  • Artikelen die gebruikt, beschadigd of incompleet zijn. 
  • Artikelen waarvan de verpakking beschadigd is door gebruik of onvoorzichtig openen van de doos. 
Retouren die onder bovenstaande punten vallen zullen geen recht op restitutie hebben. 

Waarom betaal ik zelf de retourkosten?

Uit het oogpunt van duurzaamheid willen wij als bedrijf zo goed mogelijk om onze voetafdruk op het milieu denken. Wij besteden hier veel aandacht aan binnen ons bedrijf. We gaan voor producten met een zo lang mogelijke levensduur, gebruiken zoveel mogelijk verpakkingen opnieuw, en ons dak ligt vol met zonnepanelen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid hierop te letten, en hopen dat jij als klant dat ook doet. Wij zetten ons dan ook hard in voor goede informatievoorziening omtrent onze producten zodat jij als klant een bewuste keuze kunt maken voor je gaat bestellen.  In het geval van een defect of beschadigde levering neem je contact op met de klantenservice. 100

Scroll naar top