Houten tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen kopen?

Houten tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen in verschillende stijlen, van modern design tot klassiek, direct leverbaar. Bekijk ons aanbod in tuinmeubelen van hout online of in onze tuinmeubelwinkel in Leeuwarden.

Wij besteden veel tijd aan de keuze van onze leveranciers en producenten, zodat wij de hoge kwaliteit in houten tuintafel en houten tuinstoelen kunnen aanbieden. Duurzaamheid van tuinmeubelen is voor ons belangrijk, ten slotte wil je lang van je investering kunnen genieten. Met goed onderhoud en onze top tuinmeubelen kun je jarenlang genieten van dit prachtige materiaal.

Waarom kiezen voor houten tuinmeubelen?

Zoals eerder al benoemd is duurzaamheid een belangrijke factor voor de keuze bij je aanschaf van een nieuwe tuinset. Waarom dan kiezen voor hout? Dat is een goede vraag. Het hout dat gebruikt wordt in onze tuinmeubelen is gecertificeerd op hun duurzame aanbouw en gebruik.

Voor veel tuinmeubelen in ons assortiment is gekozen voor teakhout. Teakhouten tuinmeubelen gaan zeer lang mee door de sterke eigenschappen van het hout. Zo is het eenvoudig schoon te houden en met jaarlijks een kleine onderhoudsbeurt blijven de meubelen ook goed behouden voor de toekomst. Tuinmeubelen staan in weer en wind en moeten dus tegen een stootje kunnen. Goedkopere tuinmeubelen gebruiken vaak goedkope kwaliteit hout en verf. Deze vallen vaak binnen enkele jaren uit elkaar. Dat is zonde van je investering.

Naast dat een houten tuinset een duurzame investering kan zijn, staat het vaak fantastisch in elke tuin. Hout is een organisch materiaal en is daardoor goed te combineren in elke stijl tuin.

Onderhoud houten tuinmeubelen

Eerder noemden we het onderhoud van de tuinmeubelen al om de levensduur optimaal te benutten. Veelal volstaat al een klein sopje met groene zeep om wat aanslag weg te halen, en het hout enigszins te voeden. Voor wie het echter helemaal goed wil doen, raden wij onze onderhoudsproducten aan. Deze reinigen niet alleen, deze voeden het hout en geven het hout een extra beschermingslaag.

Naast een goede schoonmaakbeurt is het verstandig om je tuinmeubels van hout in de koudere maanden van het jaar in een schuur te zetten. Of onder een tuinmeubelhoes te plaatsen. Tuinmeubelhoezen beschermen je tuinmeubelen prima tegen weer en wind. Zo heb je minder last van aanslag en kan je na slecht weer, weer snel van je tuinmeubelen genieten.

Teak deckchair verstelbaar

Filters